AFM - Toezichthouder financiële markten
Lenen startpagina
Let op! Geld lenen kost geld.

Autoriteit Financiele Markten

Lenen » Instanties » Autoriteit Financiële Markten
Autoriteit Financiële Markten

De AFM is de gedragstoezichthouder op de financiële markten in Nederland.

• Bezoek de website »

De AFM - voluit de Autoriteit Financiële Markten - is de gedrags-toezichthouder op de financiële markten in Nederland. Dat wil zeggen dat de AFM toezicht houdt op het gedrag van alle partijen die te maken hebben met de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren.

Autoriteit Financiële Markten

De AFM ziet er op toe dat financiële instellingen in ons land je correct behandelen en je daarbij goed informeren over hun financiële producten en diensten. De AFM let er op dat alle partijen zich aan de relevante wet- en regelgeving houden. Ook adviseert de AFM het ministerie van Financiën bij het ontwikkelen van nieuwe wetgeving.

Kort gezegd heeft de AFM de volgende drie doelstellingen:

  1. De toegankelijkheid tot de financiële markten bevorderen
  2. De goede werking van de financiële markten bevorderen
  3. Het vertrouwen in de financiële markten bevorderen

Zowel het publiek, het bedrijfsleven als de overheid zijn voor veel activiteiten afhankelijk van de financiële producten die op de markten worden aangeboden. Vertrouwen in een ordelijke en eerlijke werking van deze markten is hierbij cruciaal.

  Meer informatie : Autoriteit Financiële Markten »
  Gerelateerde rubrieken:
•   Lening » Instanties
•   Hypotheken » Organisaties en verenigingen
•   Verzekering » Verzekering instanties
•   Beleggingen » Instanties
•   Geld sparen » Instanties

•   Tip deze AFM pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Autoriteit Financiële Markten doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie instanties

Bureau Krediet Registratie

Stichting Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, is in 1965 door het financiƫle bedrijfsleven opgericht om het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) te verzorgen.

Zelfjeschuldenregelen.nl

Op deze site van het NIBUD leest u hoe u tijdig iets kunt doen aan uw schulden. U krijgt inzicht in uw budget en leert hoe u uw schuldeisers een betalingsvoorstel kunt doen. Om dat te doen wordt u alvast op weg geholpen middels een aantal voorbeeldbrieven. tip

Stichting Schuldenwijzer

Stichting Schuldenwijzer biedt informatie over schulden en het voorkomen ervan.

Nederlandse Vereniging v. Volkskrediet

De NVVK is de koepelorganisatie voor gemeentelijke, niet commerciele instellingen die actief zijn op het gebied van kredietverlening aan particulieren en financiële hulpverlening in de vorm van schuldhulpverlening, kredieten, budgetbeheer, etc.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Autoriteit Financiële Markten pagina, categorie instanties.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen