Uitleg over het doorlopend krediet
Lenen startpagina
Let op! Geld lenen kost geld.

Doorlopend krediet (continu krediet) uitgelegd

Lenen » Leningsvormen » Doorlopend Krediet
Doorlopend Krediet

Selecteer een andere vorm van lenen:

Principe van een doorlopend krediet

Bij het doorlopend krediet (net als de Persoonlijke Lening een consumptief krediet) spreekt u met de krediet verstrekker een maximaal leenbedrag (de kredietlimiet) af op basis van uw inkomen en eventuele andere lopende leningen. U bepaalt vervolgens zelf hoeveel u hiervan opneemt en hoeveel en wanneer u dit bedrag weer aflost. De looptijd staat niet vast, aangezien u steeds weer kunt opnemen wat u heeft afgelost. Deze consumptieve lening bestaat in een aflossingsvrije variant en in een vorm waarbij u steeds een bepaald percentage aflost.

Geld

Voordelen van een doorlopend krediet

  • Deze vorm van lenen is erg flexibel. U kunt aflossen en opnemen zovaak u wilt, mits u binnen de afgesproken kredietlimiet blijft.
  • U hoeft niet steeds een nieuwe lening af te sluiten als uw uitgaven over een langere periode gespreid zijn.
  • Qua maandlasten bent u met een doorlopend krediet vaak voordeliger uit dan met een persoonlijke lening, omdat de looptijd van een doorlopend krediet onbepaald is.

Nadelen van een doorlopend krediet

  • U weet van tevoren niet waar u aan toe bent.
  • Het rentepercentage staat niet vast maar is afhankelijk van de geld- en kapitaalmarkt en dus variabel.
  • U loopt het risico steeds opnieuw te blijven lenen vanwege de lage eisen qua aflossing en het gemak waarmee u opnieuw geld kunt lenen . Een zekere discipline voor wat betreft het aflossen van de lening is dus gewenst.

Voor wie is een doorlopend krediet geschikt?

Deze leningsvorm is geschikt voor diegenen die van tevoren niet precies weten hoeveel ze willen lenen (bijvoorbeeld in het geval van een verbouwing of nieuwe inrichting van het huis) en flexibel met hun lening om willen kunnen gaan. Wilt u geld lenen voor de aanschaf van zaken die een beperke levensduur hebben, zoals bijvoorbeeld een auto of camper, dan is het afsluiten van een persoonlijke lening een betere optie.

Tip: bereken of het oversluiten van uw doorlopend krediet wellicht voordeliger is met onze rekenmodule oversluiten doorlopend krediet.

Aanbieders van leningen

Bij onderstaande lening verstrekkers kunt u terecht voor een voordelige persoonlijke lening, doorlopend krediet of andere vorm van lenen.

    Meer in de categorie lenen en de rubriek lening afsluiten.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Lening » Vormen van lenen

•   Tip deze Doorlopend Krediet pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Doorlopend Krediet doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie leningsvormen

Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening (PL) leent u een van tevoren afgesproken bedrag en betaalt dat in een vastgelegd aantal maanden terug. De rente staat vast voor de hele looptijd en u betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente.

Huurkoop

U doet een aanbetaling op een product, zoals een auto, en betaalt het restant in termijnen. Pas na de laatste termijn bent u eigenaar van het product.

Financiele leasing

Financiele leasing lijkt sterk op huurkoop, al bent u aan het einde van de lease-periode nog geen eigenaar van het product. Wel is er vaak een koopoptie tegen een klein bedrag. Na betaling hiervan bent u officieel eigenaar.

Operationele leasing

Deze lease-vorm lijkt op huren: u betaalt maandelijks een vast bedrag, maar wordt geen eigenaar van het produkt. De mogelijkheid bestaat vaak wel om het artikel alsnog te kopen.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Doorlopend Krediet pagina, categorie leningsvormen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen