Huurkoop voordelen en nadelen
Lenen startpagina
Let op! Geld lenen kost geld.

Huurkoop uitgelegd

Lenen » Leningsvormen » Huurkoop
Huurkoop

Principe van huurkoop

U doet een aanbetaling op een product, zoals bijvoorbeeld een auto, en betaalt het restant in termijnen. Pas na de laatste termijn bent u eigenaar van het product. Huurkoop is een speciale vorm van koop op afbetaling. In tegenstelling tot bij koop op afbetaling bent u bij huurkoop echter pas na volledige aflossing eigenaar van het betreffende produkt en bent u zolang u nog aflost aansprakelijkelijk voor eventuele schade daaraan.

Geld

Voordelen van huurkoop

  • U kunt het product direct meenemen.

Nadelen van huurkoop

  • Huurkoop is meestal een dure vorm van lenen.
  • De kredietverstrekker kan het product terughalen als u minder dan 75% van het bedrag betaalt hebt en de aflossing niet meer kunt opbrengen.
  • De rente is vaak erg hoog.

Voor wie is huurkoop geschikt:

Huurkoop is geschikt voor diegenen die de aflossing gedurende de gehele looptijd kunnen opbrengen.

Aanbieders van leningen

Bij onderstaande lening verstrekkers kunt u terecht voor een voordelige persoonlijke lening, doorlopend krediet of andere vorm van lenen.

    Meer in de categorie lenen en de rubriek lening afsluiten.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Lening » Vormen van lenen

•   Tip deze Huurkoop pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Huurkoop doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Meer in de categorie leningsvormen

Doorlopend Krediet

Bij het doorlopend krediet spreekt u een maximaal leenbedrag af. U bepaalt vervolgens zelf hoeveel u hiervan opneemt en hoeveel en wanneer u dit bedrag weer aflost.

Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening (PL) leent u een van tevoren afgesproken bedrag en betaalt dat in een vastgelegd aantal maanden terug. De rente staat vast voor de hele looptijd en u betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente.

Financiele leasing

Financiele leasing lijkt sterk op huurkoop, al bent u aan het einde van de lease-periode nog geen eigenaar van het product. Wel is er vaak een koopoptie tegen een klein bedrag. Na betaling hiervan bent u officieel eigenaar.

Operationele leasing

Deze lease-vorm lijkt op huren: u betaalt maandelijks een vast bedrag, maar wordt geen eigenaar van het produkt. De mogelijkheid bestaat vaak wel om het artikel alsnog te kopen.

Lening met belegging

Bij lenen met een belegging leent u een bepaald bedrag en betaalt u maandelijks een bedrag aan aflossing. Dit bedrag wordt gebruikt om te beleggen en van de opbrengst wordt de lening uiteindelijk afbetaald.

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Huurkoop pagina, categorie leningsvormen.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen