Vormen van lenen
Lenen startpagina
Let op! Geld lenen kost geld.

Vormen van lenen

Sorteer de koppelingen in deze leenvormen rubriek op:  

1 gerelateerde rubriek:

Doorlopend Krediet

Bij het doorlopend krediet spreekt u een maximaal leenbedrag af. U bepaalt vervolgens zelf hoeveel u hiervan opneemt en hoeveel en wanneer u dit bedrag weer aflost.

Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening (PL) leent u een van tevoren afgesproken bedrag en betaalt dat in een vastgelegd aantal maanden terug. De rente staat vast voor de hele looptijd en u betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente.

Huurkoop

U doet een aanbetaling op een product, zoals een auto, en betaalt het restant in termijnen. Pas na de laatste termijn bent u eigenaar van het product.

Financiele leasing

Financiele leasing lijkt sterk op huurkoop, al bent u aan het einde van de lease-periode nog geen eigenaar van het product. Wel is er vaak een koopoptie tegen een klein bedrag. Na betaling hiervan bent u officieel eigenaar.

Leningsvormen startpagina

Operationele leasing

Deze lease-vorm lijkt op huren: u betaalt maandelijks een vast bedrag, maar wordt geen eigenaar van het produkt. De mogelijkheid bestaat vaak wel om het artikel alsnog te kopen.

Lening met belegging

Bij lenen met een belegging leent u een bepaald bedrag en betaalt u maandelijks een bedrag aan aflossing. Dit bedrag wordt gebruikt om te beleggen en van de opbrengst wordt de lening uiteindelijk afbetaald.

  Help mee aan het opbouwen van deze leningvormen startpagina: voeg zelf een relevante site toe!

Terug naar lening | Suggesties voor vormen van lenen? | Deze pagina bij uw favorieten

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen